رندر چیست : آیا نام رندر به گوش شما خورده است؟ آیا تا به حال کنجکاو شدهاید که بدانید انیمیشنها و فیلمهای علمی تخیلی چگونه ساخته می شوند؟ استفاده از رندرها امروز بسیار زیاد شده است و تمام فیلم سازان و انیمیشن سازان میکوشند که با استفاده هرچه دقیقتر و محاسبهشده تر از رندر ها کیفیت کار خود را بالاتر ببرند. امروز ما بیشتر راجع به این رندر ها صحبت خواهیم کرد.
رندر چیست
گاهی اوقات ممکن است شما در رابطه با ساخت انواع مختلف انیمیشنها و فیلمهای سینمایی علمی تخیلی بخوانید و با واژه مانند رندر مواجه شوید. ممکن است این سوال برایتان پیش بیاید که رندر چیست؟ و استفاده از رندر در چه زمینههای انجام میپذیرد. رندر در واقع روشی است برای ساختن تصاویر عظیم سه بعدی و تخیلی میباشد. اگر بخواهیم آن را دقیقتر تعریف کنیم، به مدت زمانی که طول میکشد تا یک صحنه از کامپیوتر خروج پیدا کند و به واقعیت تبدیل شود را رندر می گویند. برای استفاده از رندر نویسندگان و همچنین توسعه دهندگان این فیلمها و کارگردانان باید سعی نمایند که به کامپیوترها اطلاعات کامل و جامعی راجع به انواع مختلف تصاویر مانند انواع اشیاء، مدلسازی ها، نحوه انیمیت کردن آنها، و نحوه پرداخت تصاویر مانند دود، آتش، سیل، زلزله، سونامی، و انفجار و غیره. همچنین در رابطه با نحوه کار با سایه ها چگونگی حرکت دوربین باید دستورها ی حرکت و تولید را به خوبی به کامپیوتر بدهند تا کامپیوتر بتواند این اطلاعات عظیم را پردازش نماید و رندر را تولید نماید. همچنین مصارف رندر فقط به این ها محدود نمیشود و در زمینه های زیادی به طرق مختلف از آن استفاده می شود.
رندر چیست

رندر چیست
استفاده از رندر در ساخت انیمیشن
استفاده از رندر و نحوه کار کردن با آن، کار بسیار پیچیده و زمان بری است، و اگر شخص مورد نظر تخصص کافی نداشته باشد با مشکلات بسیار زیادی روبرو خواهد شد. اگر انیمیشن سازان و فیلم سازان نتوانند به درستی زمان خروج رندر را پیشبینی کنند، هر یک اشتباه کوچک باعث به وجود آمدن ضررها و هزینههای بسیار بالا خواهد شد. همچنین ممکن است بسیاری از نیروهای انسانی، وقت، انرژی، و همچنین مواد اولیه نیز به هدر برود. برای مثال فرض کنید که ما میخواهیم در هر ثانیه بیست و پنج فریم را نشان دهیم، تصور کنید که پیشبینی زمان خروج هر یک از این فریمها چقدر سخت و پیچیده است. بهتر است که بدانید گاهی مواقع حتی ممکن است که یک فریم ساده بیست ثانیه طول بکشد تا خروج پیدا کند. همچنین برای ساخت انیمیشن ها با استفاده از رندرها زمان بسیار زیادی لازم است. برای مثال اگر هر فریم برای پخش بیست و پنج ثانیه باشد، ما برای ساخته یک انیمیشن یک دقیقهای به حدود چهار هزار و پانصد ساعت وقت نیاز داریم، یعنی چیزی حدود صد و هشتاد و هفت روز طول خواهد کشید تا سازندگان انیمیشن فریمها را بسازند و پشت سرهم قرار دهند.همین طور در نرم افزار های مدل سازی و موتور های بازی سازی هم بخشی به نام موتور رندر وجود دارد.
رندر چیست
عوامل موثر در ساخت رندر ها
هرچه تعداد المانهای دخیل در صحنه کمتر باشد زمان ساخت رندر، کمتر میشود، و هرچه این المان ها بیشتر باشند زمان ساخت فریم ها و استفاده از رندر ها نیز بیشتر میشود برای مثال المانهایی مثل انیمیشن ها، تکسچر ها، کاراکترهای مختلف، سیستمهای ذره ای، نورپردازیها، سایهها، اجسام مختلف، ظاهر افراد، لباس های آنها، و غیره و غیره بیشتر و پیچیدهتر باشند زمان زیادی برای ساخت رندرها نیاز است. اما فیلم سازان انیمیشن سازان نباید زیاد نگران باشند زیرا امروزه فناوری های بسیار پیشرفته و کاربردی اختراع شدهاند به نام رندر فارم ها که به کسانی که میخواهند از این رندرها برای ساخت انیمیشنها و فیلمهای خود استفاده کنند کمک میکنند که با سرعت هرچه بالاتر خروجی کار خود را دریافت نمایند. برای مثال دو شرکت بزرگ هالیوودی والت دیزنی و سونی پیکچرز با شرکت بزرگ انویدیا قرارداد دارند که این شرکت ساخت گرافیک های پیچیده والت دیزنی و سونی پیکچرز را بهخوبی انجام میدهد. این شرکت با استفاده از یک سوپر کامپیوتر عظیم میتواند براحتی این تصویرهای گرافیکی را تولید نماید و به نحو احسن از انواع مختلف رندرها استفاده نماید. همچنین همانطور که در قبل گفتیم هر چه تعداد کاراکترها در صحنه بیشتر باشند تعداد زمان استفادهشده برای ساخت رندر، و همچنین هزینه نیز به طبع بیشتر میشود. برای مثال هزینه ساخت یک فریم از یک خیابان که خلوت است خیلی پایین تر از هزینه ساخت فریمی است که یک خیابانی را نشان میدهد که تعداد بسیار زیادی انسان، ماشین و حرکت در آن قرار دارد.
رندر چیست

رندر چیست
تاریخچه و نکاتی در مورد رندر
حدوداً در سالهای هزار نهصد و هشتاد به کمک رایانه های بسیار پیشرفته و عظیم الجثه و برنامههای طراحی شده برای ساخت پویانماییها، تحول بسیار عظیمی در ساخت انواع انیمیشن ها و همچنین فیلمهای اکشن آغاز شد. در سالهای هزار و نهصد و نود تأثیرات این پیشرفت ها بر ساخت انیمیشن ها و فیلم های اکشن به اوج خودش رسید تا بالاخره در سال هزار نهصد و نود و پنج اولین انیمیشن پویانمایی که از صفر تا صد توسط رایانهها ساخته شده بود روی پرده سینماها رفت. همچنین تولید انیمیشن داستان اسباببازی توجه تمام فعالان در زمینه ساخت انیمیشنها را به خود جلب کرد و شرایط ایجاد یک تحول بسیار عظیم در زمینه ساخت انیمیشنها را ایجاد نمود. رندرینگ یا استفاده از رندر همچنین پا را از جامعه پویانمایی فراتر گذاشت و در زمینههای بسیار بیشتری نیز ورود کرد. به طور کل امروز بدون استفاده از رایانهها و رندر امکان ساخت انیمیشنها غیرممکن و نزدیک به صفر است مگر این که انیمیشن سازان این تصمیم را داشته باشند تا بخواهند با خمیرهای بازی و مدل های دست ساخته و حرکت دادن اجسام و یا کاراکترها با دست اقدام به ساخت انیمیشن بکنند. رندرینگ یا استفاده از رندر از مراحل بسیار زیادی برخوردار است، برای مثال اولین مرحله برای ساخت رندترین ساخت اشکال است، در این مرحله اجسام موجودات اشیاء و همه موادی که برای ساخت آن فریم مورد نظر نیاز دارند را به وسیله برنامههای کاربردی مانند پاورپوینت تهیه میکنند؛ و بعد آنها را در ترتیب های خواسته شده قرار می دهد. مرحله دوم ساخت اشکال است. در این مرحله ساخت فریم های کلیدی است، در این مرحله برای ایجاد حرکت کاراکترها حساسیت بسیار بالایی به خرج می رود، و حرکات اساسی فریم ها مانند حرکت اعضای بدن کاراکترها، پلک زدن چشم های آنها، و تکان خوردن لباس آنها می باشند. مرحله سوم مورفینگ نام دارد. در این مرحله رایانه به ازای هر فریم مشخص، فریم های کلیدی را محاسبه میکند و این فریمها را ادغام میکند تا یک فریم نهایی به دست بیاید. برای مثال هنگامی که یک کاراکتر در حال راه رفتن است و همزمان هم پلک می زند هم دستانش را تکان میدهد و هم لباسش تکان میخورد، ساخت فریم به مرحله نهایی خود رسیده است.